Dmitrij Peskov / - SHUTTERSTOCK
22/07/2024 u 17:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Peskov: Izjave Ukrajine o dijalogu bolje nego one o ratu do posljednjeg Ukrajinca

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov ocijenio je danas da izjave Ukrajine o spremnosti da vodi dijalog sa ruskom stranom su bolje od riječi o njenoj namjeri da se bori do posljednjeg Ukrajinca.

- Uopšteno govoreći, ovo je, naravno, bolje od izjave da su isključeni bilo kakvi kontakti sa ruskom stranom, sa predsjednikom ruske države, naravno, razgovor u ovom ili onom tonu o dijalogu je mnogo bolji od razgovora o namjeri da se bori do posljednjeg Ukrajinca", rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako Kremlj ocenjuje izjavu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o mogućem dijalogu sa Rusijo- prenosi RIA Novosti.

Peskov je naveo da treba sačekati konkretne akcije, ako ih ima i dodao da je budućnost rusko-američkih odnosa važna za Rusiju.

Kako je ocijenio, zapadna pomoć Ukrajini ne doprinosi rješavanju konflikta, ona vodi njegovom produženju, ali istovremeno ne može uticati na ishod sukoba u Ukrajini, prenose mediji.

- Ovo, inače, ne doprinosi rješavanju sukoba oko Ukrajine, već, naprotiv, vodi do prolongiranja ove stvari, to ni na koji način ne može uticati na ishod rata- rekao je Peskov novinarima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:46