Policija / FOTO: PRT SC
05/05/2024 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pomoćnica ministra zdravlja Australije tokom noćnog izlaska drogirana i seksualno napadnuta

Australijska policija pokrenula je istragu nakon tvrdnji poslanice iz Kvinslenda Britani Lauga (37) da je drogirana i seksualno napadnuta.

Pomoćnica ministra zdravlja izjavila je da je napadnuta tokom noćnog izlaska u svom izbornom području Jipun, u centralnom Kvinslendu, prenosi The Independent.

Lauga je to objavila na društvenim mrežama, napisavši da je išla u policiju i bolnicu 28. aprila ujutru nakon incidenta.

- Testovi u bolnici potvrdili su prisustvo droge u mom tijelu, koju nisam uzela. Ova supstanca značajno me je pogodila. Policija sprovodi istragu - napisala je.

Dodala je da je od napada bila kontaktirana i od strane drugih žena koje tvrde da su takođe drogirane iste noći.

- Ovo bi moglo da se dogodi bilo kome i, nažalost, mnogima od nas se dešava - rekla je.

- To nije u redu. Trebalo bi da možemo da uživamo u druženju u našem gradu bez rizika da budemo drogirani ili napadnuti - navela je Lauga.

Policija Kvinslenda istražuje pritužbu o seksualnom napadu u vezi sa incidentom u Jipunu, saopštila je policija Australije za AP.

- Policajci su obaviješteni o tvrdnjama o sličnim incidentima - rekla je policija, pozivajući sve kojima je stavljena droga u piće ili su doživjeli nešto slično da to prijave vlastima.

Lauga je rekla da će „uzeti vremena da se fizički i emocionalno izliječi“ i zamolila je za privatnost dok traži „neophodnu podršku“.

- Hvala svima koji su mi pružili podršku. Zaista cijenim vaše misli, gestove i ljubaznost - napisala je ona.

Lauga je članica Parlamenta već gotovo 10 godina od kada je prvi put izabrana.

Premijer Kvinslenda, Stiven Majls rekao je da je pružio podršku Laugi.

- Niko ne bi trebalo da prođe kroz ono kroz šta prolazi Britani - naveo je u saopštenju.

- Moj jedini fokus je na Britani i njenom blagostanju. Rekao sam joj da smo ovdje da je podržimo, šta god joj bilo potrebno - izjavio je Majls.

U Australiji je nedavno došlo do serije nasilja zasnovanog na polu, što je navelo premijera Entonija Albanezea da označi domaće nasilje kao „nacionalnu krizu“.

Prošlog mjeseca, šest osoba, od toga pet žena, ubijeno je nožem od strane Džoela Kočija u tržnom centru u Sidneju. Policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je „očigledno“ da je osumnjičeni ciljao žene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:14