/ - ИЛУСТРАЦИЈА
08/10/2023 u 09:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznati njemački brend obuće zatvara 28 poslovnica

Otpustiće 280 radnika

Deichmann grupa odlučila je da ugasi robnu marku Onygo zbog pada profitabilnosti, javljaju njemački mediji.

Lanac cipela Deichmann sa oko 1,4 hiljade poslovnica širom Njemačke snabdijeva cijelu porodicu pristupačnim cipelama. Deichmann SE takođe uključuje brendove Snipes, MyShoes i Onygo, prenosi Capital.ba.

Osnovan 2016, Onygo se brzo širio i posljednjih godina otvorene su brojne radnje tog brenda u većim gradovima. U Njemačkoj trenutno postoji 28 poslovnica s oko 280 zaposlenih.

Onygo je zamišljen kao mladi nasljednik Deichmanna s poslovnim modelom usmjerenim na mlade, moderne kupce.

Iz Deichmanna je njemačkim medijima rečeno kako je uprkos “godinama ulaganja, uključujući tokom i nakon pandemije koronavirusa”, kompanija morala da odustane od tog poslovnog modela. Krajem avgusta je odlučeno da će Onygo prestati sa poslovanjem najkasnije do 31. avgusta naredne godine. Ova odluka utiče na mnogobrojne poslovnice i internet prodaju.

Proteklih mjeseci dogodili su se brojni bankroti i stečajevi u Njemačkom u modnom sektoru, a razlozi su uglavnom slični. Prema izjavama, Deichmann SE takođe je pogođen ovim negativnim trendom.

„Kao što vrlo dobro znate, cijeli maloprodajni sektor prolazi kroz velike strukturne promjene, koje su pogoršane učincima pandemije koronavirusa, rata u Ukrajini i rastuće inflacije. Situacija u cijelom svijetu ostaje napeta i obilježena krizama, posebno u maloprodajnom sektoru mode. U interesu cijele naše radne snage, naša je preduzetnička dužnost da prekinemo poslovne modele koji donose gubitke kako bismo mogli usmjeriti svoj kapital na ekonomski održiva poslovna područja“, navedeno je iz Deichmanna.

Ovim događajima pogođeno je oko 280 zaposlenih.

„Nažalost, otpuštanja se ne mogu izbeći“, rekli su u saopštenju.

Firma ne isključuje isplatu otpremnina radnicima. Kada će tačno pojedine poslovnice biti zatvorene utvrdiće kompanija zajedno sa pojedinim iznajmljivačima u sledećim sedmicama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:26