/ - UNSPLASH, ALBERTO RESTIFO PLANINA
12/12/2023 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rekordne decembarske temperature ugrožavaju skijašku sezonu

Portparol nacionalne meteorološke agencije AEMET Ruben del Kampo rekao je da je u gradovima na mediteranskoj obali, kao što je Valensija, zabilježena temperatura od najmanje 27 stepeni

Četvrti toplotni talas koji je u decembru zahvatio Španiju donio je i rekordne temperature od skoro 30 stepeni, a to je uticalo i na početak skijaške sezone. Kako prenose mediji, posljednji toplotni talas uticao je da ova godina bude najtoplija godina u istoriji Španije.

Portparol nacionalne meteorološke agencije AEMET Ruben del Kampo rekao je da je u gradovima na mediteranskoj obali, kao što je Valensija, zabilježena temperatura od najmanje 27 stepeni, dva stepena više od prethodnog rekorda za posljednji mjesec u godini.

Dodao da su neprimjerene vrućine, zajedno sa predviđanjima o oskudnim padavinama do kraja februara, najavile "ne baš dobru sezonu zimskih sportova koji zavise od obilnog snijega".

AEMET prognozira da će nesvakidašnja toplota vjerovatno prestati nakon srijede, kada da će se hladniji vazduh spustiti temperature na normalnije vrijednosti za decembar, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:30