Ilustracija - Shutterstock / SHUTTERSTOCK - ILUSTRACIJA - SHUTTERSTOCK
02/09/2023 u 10:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rukometaši Burundija, koji su nestali u Hrvatskoj, pronađeni u Belgiji

Uprava hrvatske policije je saopštila da je od belgijske službe za migracije dobila informaciju da je deset maloletnih državljana Burundija, bez pratnje, zatražilo azil u Belgiji

Dvojica mladih rukometaša Burundija koji su u avgustu tokom Svjetskog kadetskog prvenstva nestali u Hrvatskoj zatražili su azil u Belgiji, a pretpostavlja se da su još osmorica državljana Burundija koji su zatražili azil u toj državi mladi rukometaši, saopštila je hrvatska policija, prenosi N1.rs.

Desetorica državljana Burundija su nestala 9. avgusta u Rijeci, tokom Svjetskog kadetskog prvenstva u rukometu na kojem su se takmičili, prenosi RTS.

Kako je tada rečeno, oni su se udaljili iz studentskog centra u Rijeci i nisu odgovarali na pozive, nakon čega je prijavljen njihov nestanak.

Uprava hrvatske policije je saopštila da je od belgijske službe za migracije dobila informaciju da je deset maloletnih državljana Burundija, bez pratnje, zatražilo azil u Belgiji.

Kako se navodi, zasad je utvrđeno da su dvojica maloletnika članovi kadetske reprezentacije Burundija.

- Nastavljamo intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podnijeli zahtjev za azil -  rečeno je u saopštenju Uprave hrvatske policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:02