Sijarto / - Фото: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA
03/06/2024 u 22:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sijarto: Ako se upotrijebi dalekometno oružje na Rusiju pitanje je da li će ona odgovoriti isto tako ili više

Upotreba američkog dalekometnog oružja za napade na Rusiju izuzetno je opasna – Moskva će još snažnije odgovoriti na napade, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

- Kakve će biti posledice toga? Pitanje je samo da li će Rusija uzvratiti isto toliko ili više - rekao je Sijarto na sastanku sa građanima Mađarske u gradu Kapošvar, posvećenom predstojećim izborima za Evropski parlament.

Šef mađarske diplomatije ocijenio je da još uvijek postoji mogućnost da se spriječi krajnje opasan razvoj događaja, koji bi mogao da preraste u vojni sukob zapadnih zemalja i Rusije.

- Ovdje dakle juri ratni voz koji je već otišao sa pretposlednje stanice. Sledeća stanica je poslednja i pitanje je da li će stići tamo ili će neko povući kočnicu za slučaj opasnosti i zaustaviti voz na čistom kolosijeku. Kočnica će biti povučena 9. juna i evropski birači će moći da je povuku - rekao je Sijarto, apelujući na građane da na izborima za Evropski parlament podrže kandidate vladajuće partije „Fides – Mađarski građanski savez”, koja se zalaže za mirno rešavanje ukrajinskog sukoba i protivi isporukama oružja Kijevu.

Američki predsjednik Džozef Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na ruskoj teritoriji koji prijete Harkovu. Prema izvorima „Volstrit džurnala”, Vašington je odobrio upotrebu višecjevnih raketnih sistema „hajmars” i artiljerijskih sistema u Harkovskoj oblasti.

Dilema EU: Kako pomoći Ukrajini, a ne naljutiti Putina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 01:28