Olaf Šolc / - SKRINšAT
17/07/2022 u 18:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skandal potresa Njemačku: Policija istražuje drogiranje djevojaka na partijskoj žurci kancelara Olafa Šolca

Devet djevojaka drogirane "drogom za silovanje" na žurci partije Olafa Šolca, jedna ima teške povrede. Njemačka policija pokrenula istragu po prijavama djevojaka. Iako ih mediji i opozicija prozivaju kancelar i poslanici ćute o ovom slučaju

Njemačka policija istražuje slučaj masovnog drogiranja djevojaka na partijskoj žurci Socijaldemokratske stranke(SPD) premijera Olafa Šolca na kojoj je najmanje devet žena učesnica zabave drogirano hemijskom supstancom poznatom kao "droga za silovanje".

Žurci, koju SPD tradicionalno organizuje uoči ljetnje pauze, prisustvovao je i kancelar Olaf Šolc i poslanici te partije u njemačkom parlamentu.

Portparol stranačkog kluba SPD u parlamentu potvrdio je da su djevojke bile drogirane i da je jedna povrijeđena, kao i da slučaj ispituje policija.

Berlinska policija zvanično je saopštila je da istražuje teške tjelesne povrede pošto je 21-godišnja djevojka podnela prijavu.

Jedna od čelnica SPD-a Katja Mast napisala je na tviteru da savjetuje svima koji se to tiče da podignu tužbu.

U dopisu upućenom djevojakama učesnicama ljetnje proslave održane u srijedu, SPD osuđuje "stravičan čin koji je odmah bio prijavljen policiji".

Oko hiljadu ljudi bilo je na tradicionalnoj proslavi koju SPD priređuje prije letjnjeg odmora, a među njima bili su i kancelar Šolc iz te stranke, ali i brojni drugi zastupnici i saradnici.

Berlinska policija saopštila je da je nakon "proslave koju je priredila politička stranka" 21-godišnja žena prijavila da se sutradan nije sjećala nijednog detalja sa zabave.

Olaf Šolc još nije komentarisao ovaj slučaj, ali njemački mediji oštro su kritikovali kancelara i njegovu partiju zbog skandala na njihovoj partijskoj žurci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 08:26