/ ŠOLC -FOTO SKRINšOT YOUTUBE CPAC
29/08/2022 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šolc: Proširenje u interesu EU, Zapadni Balkan pripada Uniji

Šolc se, u govoru na praškom univerzitetu, jasno izjasnio za proširenje EU i rekao da države Zapadnog Balkana, Ukrajina, Moldavija i u perspektivi Gruzija

Njemački kancelar Olaf Šolc zatražio je danas u Pragu reformu Evropske unije i istakao da je proširenje u interesu Unije, prenosi RTV.

Šolc se, u govoru na praškom univerzitetu, jasno izjasnio za proširenje EU i rekao da države Zapadnog Balkana, Ukrajina, Moldavija i u perspektivi Gruzija, pripadaju EU, piše Kosovo onlajn.

"To proširenje je u interesu EU. Ovih dana se postavlja pitanje gdje će biti buduća linija razdvajanja slobodne Evrope i neo-imperalne autokratije", rekao je on.

U govoru "Evropa je naša budućnost", Šolc se založio za sveobuhvatne reforme EU, istakavši da su potrebni donošenje odluke putem većine, snažnija odbrambena saradnja i kazne za kršenje vladavine prava, a sve u cilju neophodne pripreme za prijem novih članica.

Njemački kancelar smatra da bi EU u vezi sa spoljnom i poreskom politikom trebalo odluke da donosi na osnovu većinskog glasanja, prenosi Tanjug.

Založio se i za snažniju ulogu Evropskog parlamenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 21:50