Ilustracija / - (Foto: PIXABAY)
07/05/2024 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Španija pred pitanjem: Da li djeca treba da gledaju koridu?

Firma za borbu s bikovima u Sevilji "Pages" daje besplatne karte za mlađe od osam godina, jer smatra da je to najbolji način da se održi tradicija, dok kritičari tvrde da bi to moglo psihički oštetiti djecu, piše danas Gardijan.

Predsjednik španskog udruženja veterinara za ukidanje borbe bikova Hose Enrike Zaldivar rekao je da je privlačenje djece pokušaj da se povrati publika, koje je sve manje.

- Mislimo da nije u redu što je maloj djeci dozvoljeno da prisustvuju ovim događajima, jer gledanje kako životinje pate može da izazove psihičku štetu, ocijenio je on.

Pristalice borbe bikova, u kojoj se životinja obično ubija mačem koji je zabio matador, smatraju da tradiciju treba sačuvati, dok kritičari kažu da je to okrutan ritual kome nije mjesto u modernom društvu.

Meksiko vraća borbu bikova u najveću svjetsku arenu

Ovonedjeljna najava besplatnih ulaznica za djecu do osam godina uslijedila je samo nekoliko dana nakon što je špansko Ministarstvo kulture ukinulo nacionalnu nagradu za borbu s bikovima zbog brige o dobrobiti životinja.

To je izazvalo nezadovoljstvo publike i konzervativne opozicije, koji borbe s bikovima vide kao umjetničku formu i osnovu nacionalnog identiteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:00