Шпанија не мијења став / - РТС
30/06/2023 u 09:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Španski ambasador: Nećemo priznati Kosovo, naš stav je jasan

On je naveo da će "špansko predsjedavanje biti fokusirano na četiri ose, kako je i premijer Sančez saopštio u javnoj prezentaciji prioriteta 15. juna"

Ambasador Španije u Beogradu Raul Bartolome Molina izjavio je da je stav njegove zemlje jasan - ne priznaje nezavisnost Kosova, brani teritorijalni integritet Srbije i podržava posredovanje Evropske unije (EU).

- Mi podržavamo posredničke napore EU u skladu sa uslovima Briselskog sporazuma i traženje načina normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, koja bi dovela do konačnog rješenja sukoba. Ovaj stav se nije promijenio, niti će se mijenjati i to svi naši partneri odlično znaju, rekao je Bartolome Molina za Politiku, uoči šestomjesečnog predsjedavanja Španije Unijom, koje počinje sjutra.

On je naveo da će "špansko predsjedavanje biti fokusirano na četiri ose, kako je i premijer Sančez saopštio u javnoj prezentaciji prioriteta 15. juna".

- Reindustrijalizacija EU i obezbjeđivanje njene strateške autonomije, napredak u ekološkoj tranziciji i prilagođavanju životne sredine, zalaganje za veću socijalnu i ekonomsku pravdu i jačanje evropskog jedinstva, rekao je Bartolome Molina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:37