Илустрација / - PIXABEY
08/05/2022 u 22:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Њемачкој могућ недостатак бензина због ембарга на руску нафту

Поједине европске земље које у великој мјери зависе од руске нафте, као што су Мађарска и Словачка, могу да добију изузеће од ембарга

Њемачка би се могла суочити са недостатком бензина усљед ембарга на руску нафту, изјавио је њемачки министар економије Роберт Хабек.

Он је за телевизију РТЛ рекао да Влада Њемачке ради на потенцијалним рјешењима.

- Нажалост, не може се искључити могућност да ће заиста бити дефицит. Можемо то да ријешимо, али је могуће да ће неко вријеме бити премало нафте, а самим тим и бензина. То се не може искључити. Наравно, радимо на томе да осигурамо да се то не деси, истакао је Хабек.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен представила је јуче шести пакет антируских санкција које су, како наводи "Спутњик", усмјерене ка Сбербанци и три државна руска емитера, као и према високорангираним војним званичницима и појединцима који су укључени у војну операцију у Украјини.

У пакету санкција је и постепени ембарго на руску нафту. Поједине европске земље које у великој мјери зависе од руске нафте, као што су Мађарска и Словачка, могу да добију изузеће од ембарга.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:50