/ - ILUSTRACIJA
25/06/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Španiji uhapšene 42 osobe osumnjičene za trgovinu kanabisom i heroinom

U Španiji su, u zajedničkoj akciji policijskih snaga iz Francuske, Španije i Turske uhpšene 42 osobe osumnjičene za krijumčarenje velikih količina kanabisa širom zapadne Evrope, kao i za trgovinu heroinom u EU. U akciji je uhapšen i vođa bande, koji se nalazio u Španiji pod lažnim identitetom, saopštio je Europol.

Pored toga, obavljeno je 28 pretresa na nekoliko lokacija u Granadi, Malagi i Sevilji, kako u rezidencijalnim objektima, tako i u objektima za proizvodnju droge. Otkriveno je i šest zatvorenih plantaža marihuane, navedeno je u saopštenju.

U operaciji su zaplijenjene dvije tone kanabisa, kao i drugi narkotici, među kojima i hašiš.

Pronađena je municija i tri komada vatrenog oružja, a zaplijenjeno je desetak luksuznih vozila i više od 100.000 eura u gotovini. Europol je policijskim snagama pružio analitičku podršku za pokretanje istrage.

Istraga je otkrila da su pripadnici kriminalne mreže bili specijalizovani za transnacionalnu trgovinu narkoticima i da su godinama uvozili drogu u Španiju. Trgovali su heroinom, ali i velikom količinom kanabisa i hašiša, koju su potom distribuirali širom EU.

Prekinut lanac prostitucije u Španiji: Ukrajinkama obećavali posao pa ih prevarili

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 12:41