/ - FOTO: CRIMESITE
12/05/2023 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uhapšen bivši vođa "Pink Pantera"

Ranije, 2021. godine, sedam članova grupe već je uhapšeno u Belgiji. Dvije osobe su već uhapšene u vezi sa drugim zločinima u Srbiji i Peruu. Za trojicu uhapšenih osumnjičenih se navodi da su vođe organizacije

Holandska policija sarađivala je u međunarodnoj akciji na Balkanu protiv velike organizovane kriminalne organizacije. Jedan od uhapšenih je bivši vođa "Pink Pantera", piše Crimesite.

Okrenut vrat

Evropska policijska organizacija Europol tvrdi da je racijama i hapšenjima u ovom slučaju prošlog četvrtka demontirana najveća narko-organizacija u ovom regionu.

Uhapšena su  23 osumnjičena. Ranije, 2021. godine, sedam članova grupe već je uhapšeno u Belgiji. Dvije osobe su već uhapšene u vezi sa drugim zločinima u Srbiji i Peruu. Za trojicu uhapšenih osumnjičenih se navodi da su vođe organizacije.

Eksplozivi

Izvršeno je 35 pretresa kuća. Zaplijenjeno je 15 luksuznih automobila, skupocjeni nakit i satovi u vrijednosti od dva miliona eura i skoro tri miliona eura u gotovini. Policija je pronašla dvije snajperske puške, tri automatske puške, vatreno oružje, prigušivače, detonatore, daljinske upravljače za eksploziv, pakete eksploziva i stotine komada municije.

Akcija je rezultat policijskog hakovanja servera šifrovanih poruka Ski ECC. Holandska policija pomogla je da se pronađu srpske vođe organizacije. Navodi se da ta organizacija stoji iza šverca hiljada kilograma kokaina iz Južne Amerike i Zapadne Afrike u Evropu. Od toga, 700 kilograma može se pratiti do zaplijene u luci Roterdam, 1,2 tone u Haseltu u Belgiji i 5000 kilograma u Arubi.

Pink Panteri

Banda je bila poznata u kriminalnom svijetu po upotrebi nasilja i umješanosti u pljačke visokog profila. Jedan od vođa, prema Europolu, bio je bivši vođa kriminalne grupe Pink Panter. Oni bi, između ostalog, bili odgovorni i za pljačku nakita na sajmu TEFAF u Limburgu 2022. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:34