/ - FOTO: PRINTSCREEN
09/11/2023 u 19:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen grčki huligan: Osumnjičen za ubistvo navijača AEK-a

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor

Grčki fudbalski huligan koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog učestvovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhapšen je u četvrtak kako bi odslužio kaznu i vlasti će ga ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubistva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj.

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi advokati kategorički negiraju da je upleten u Kacurisovo ubistvo.

Delios je uhapšen kako bi odslužio kaznu za tuču u Volosu prije šest godina, kad je teško povrijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a.

Kako navode grčki mediji, on je bio među učesnicima tuče između navijača Dinama i AEK-a u avgustu ove godine kad je ubijen Kacuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

On je tada izjavio da je u toj tuči bio u blizini ubijenog Kacurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Kacurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimcima sa kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Kacurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Kacurisa, a sada će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim.

Navijači Dinama uhapšeni su u avgustu u Atini zbog tuče uoči utakmice AEK-a i Dinama i Kacurisove smrti.

Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhapšenih hrvatskih državljana, ali njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.

Upravo su ranije danas porodice uhapšenih Dinamovih navijača javno prozvale premijera Andreja Plenkovića da im odgovori što čini kako bi se konačno riješio njihov slučaj. On im je odgovorio sa sjednice vlade i zamolio ih za strpljenje.

"U toku su određene aktivnosti na grčkoj strani koje će rezultirati, po mom dubokom uvjerenju s obzirom na sadržaje naših razgovora, pozitivnim ishodom za hrvatske državljane", rekao je premijer, pa zamolio za strpljenje "roditelja i svih koji o tome brinu", prenosi Večernji list.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:53