Ilustracija / - FOTO: EPA
20/04/2024 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrajina izvela masovni napad dronovima na Rusiju, poginulo dvoje ljudi

Ukrajina je danas izvela masovni napad dronovima na energetsku infrastrukturu u Rusiji čije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je u tom napadu poginulo dvoje ljudi i da je oboreno više od 50 ukrajinskih dronova.

-Od toga je 26 oboreno iznad regiona Belgoroda na granici s Ukrajinom- saopštio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

Bespilotne letjelice su navodno uništene i u regionu Moskve i iznad regiona Brjanska, Kurska, Tule, Smolenska, Rjazanja, Kaluge.

Šef Kaluške oblasti Vladislav Šapša rekao da je napad dronom izazvao požar na jednoj podstanici elektro-mreže, dok su guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz i guverner Smolenska Vasilij Anohin prijavili požare u pogonima za gorivo i energiju.

Poslednjih mjeseci ruske rafinerije i naftni terminali su prioritetne mete ukrajinskih napada dronovima.

Istovremeno Rusija je napala Ukrajinu ispalivši sedam raketa, dok je ukrajinska protiv-vazduhoplovna odbrana danas saopštila da je oborila tri izviđačka drona.

Guverner oblasti Odese Oleh Kiper je rekao da su balističke rakete oštetile infrastrukturu.

-Prethodni napadi na taj crnomorski grad u petak su oštetili luku, uključujući dva terminala za izvoz hrane- rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Stoltenberg: NATO spreman da pošalje protivvazdušne sisteme Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:18