Ursula fon der Lajen / - SHUTTERSTOCK
09/06/2024 u 22:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ursula fon der Lajen pozvala na slavlje

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ubrzo po zatvaranju birališta u Njemačkoj obratila se svojoj partiji, Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU), proglasila pobjedu i rekla da je vrijeme za slavlje.

 -Mi smo najjača politička snaga u teškim vremenima-rekla je Fon der Lajen u video uključenju iz Brisela na konferenciju za štampu u sjedištu CDU u Berlinu, prenio je briselski portal Politiko.

Ona je zahvalila lideru CDU Fridrihu Mercu i lideru Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Markusu Zederu na uspješnoj kampanji.

- Sada to moramo ponovo da uradimo u Evropi -rekla je ona dodajući da je uvjerena da će uspjeti, prenosi Danas.rs.

Pošto je dala izjavu, mikrofon je ostao uključen i čulo se kako Fon der Lajen kaže svom timu: "Sada je vrijeme za slavlje. Koliko god je to moguće", prenio je briselski portal.

(VIDEO) Makron raspustio Skupštinu, raspisuje vanredne izbore

U to vrijeme još nisu bila zatvorena birališta u svim članicama EU.

U Evropskom parlamentu je objavljeno da je najviše glasova u Njemačkoj dobila koalicija CDU i CSU, na drugom mjestu je krajnje desna Alternativa za Nemačku (AfD) a na trećem su vladajuće socijaldemokrate kojima pripada i kancelar Olaf Šolc.

Prve procjene pokazuju da je grupa Evropska narodna partija sa Ursulom fon der Lajen kao vodećim kandidatom pobijedila na izborima za Evropski parlament, što znači da političarka iz redova CDU može da se nada drugom mandatu na čelu Evropske komisije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 20:59