Sabotaša Željeznice u parizu / - EPA
26/07/2024 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vandali napali francusku mrežu brzih vozova uoči otvaranja OI

Francuska brza željeznička mreža TGV bila je na udaru vandalskih koordinisanih akcija koje su dovele do velikih poremećaja na nekim od najprometnijih željezničkih linija u toj evropskoj državi uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Državni željeznički operater SNCF saopštio je da su piromani napali instalacije duž pruga koje povezuju francusku prijestonicu sa zapadom, sjeverom i istokom države i da će saobraćaj biti ozbiljno poremećen tokom vikenda.

- Sinoć je SNCF bio žrtva nekoliko vandalskih djela na atlantskim, sjevernim i istočnim brzim prugama. Požari su namjerno podmetnuti kako bi oštetili naše instalacije - naveo je operater u saopštenju.

Ministarka sporta Ameli Udea Kastera osudila je vandalizam.

Kovinić: Čast je nositi zastavu na otvaranju Igara

- To je potpuno užasno. Ciljati na igre znači ciljati na Francusku”, rekla je za ona za BFMTV-  prenosi Al džazira Balkans.

Eurostar je saopštio da su njegove željezničke usluge između Londona i Pariza bile prekinute zbog vandalizma u Francuskoj, što je rezultiralo sa nekoliko otkazivanja i dužim trajanjem putovanja.

- Zbog koordinisanih zlonamjernih djela u Francuskoj, koja utiču na brzu liniju između Pariza i Lila, svi brzi vozovi koji idu u Pariz i dolaze iz njega preusmjeravaju se danas klasičnom linijom - kaže se u saopštenju.

Iz Eurostara su rekli da to produžava vrijeme putovanja za otprilike jedan i po sat i dodali da je nekoliko vožnji otkazano.

Svečano otvaranje OI u Parizu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 21:39