Papa Franja / - SHUTTERSTOCK
27/11/2023 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vatikan: Papa Franjo boluje od plućne infekcije

Vatikan u saopštenju nije pomenuo konferenciju UN o klimatskim promenama u Dubaju, na koju je papa trebalo da otputuje u petak

Papa Franja boluje od plućne infekcije, ali je u "dobrom i stabilnom" stanju i prima antibiotsku intravenoznu terapiju, prenosi Rojters.

Poglavar rimokatoličke crkve će u narednih nekoliko dana ograničiti svoje aktivnosti kako bi očuvao snagu, saopšteno je iz Vatikana.

„Papino stanje je dobro i stabilno, nema temperaturu i njegovo respiratorno stanje se definitivno poboljšava“, rekao je portparol Mateo Bruni u saopštenju.

Pojasnio je da je CT skeniranje u bolnica u Rimu u subotu isključilo upalu pluća, ali je tom prilikom utvrđena infekcija koje je izazvala teškoće u disanju.

Poglavar rimokatoličke crkve, kome je dio plućnog krila odstranjen još u mladosti, nastaviće da, koliko to njegovo stanje bude dozvoljavalo, sprovodi „lakše“, institucionalne zadatke.

Vatikan u saopštenju nije pomenuo konferenciju UN o klimatskim promenama u Dubaju, na koju je papa trebalo da otputuje u petak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:49