Ilustracija lisice, policijske lisice, hapšenje / - SHUTTERSTOCK
31/12/2022 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Endrju Tejt ostaje 30 dana u zatvoru

Rumunska policija uhapsila je kontroverznog influensera Endrjua Tejta pod optužbom za silovanje i trafiking. Na zahtjev tužioca, Tejtu je produžen pritvor za 30 dana.

Zajedno sa Tejtom, policija je tokom racije u Bukureštu uhapsila je njegovog brata Tristana. Rumunski mediji prenose da je dosije protiv njih otvoren u aprilu, u čijoj vili je takođe tog mjeseca pronađena mlada žena sa američkim državljanstvom.

Njima je sada, zajedno sa još dvije osobe, određeno zadržavanje do 24 sata. Tokom pretresa kuće otkriven je i video-studio gdje su, prema izvorima iz istrage, djevojke snimane u eksplicitnim pozama, a slike su potom prodavane na internetu.

Bivši kik-bokser postao je poznat široj javnosti 2016. godine, kada je odstranjen iz britanskog rijaliti programa Veliki brat zbog snimka na kom se vidjelo da napada ženu.

Poslednjih godina Tejt se proslavio na internetu i stekao ogromnu popularnost u desničarskim krugovima na društvenim mrežama.

Na Tviteru mu je bio suspendovan nalog nakon što je rekao da žene treba da snose odgovornost za seksualne napade na sebe.

Uprkos zabranama i suspenzijama na društvenim mrežama, Tejt je nastavio da stiče veliku popularnost, posebno među mlađim muškarcima, promovišući mizoginiju, luksuzni i mačo način života, hvaleći se skupocenim automobilima, privatnim avionima i odmorima na luksuznim destinacijama.

Proteklih dana, Tejt je ušao u svađu sa aktivistkinjom Gretom Turnberg, a u odgovoru njoj koji je postavio prije dva dana, influenser je omogućio rumunskoj policiji da ga uhapsi. Policiji je bio potreban dokaz da je Tejt u zemlji, što je potvrdila kutija za picu iz rumunskog lanca "Jerry's Pizza", koja je stajala ispred njega

Portparol rumunskog Direktorata za istragu organizovanog kriminala i terorizma rekao je za Bi-Bi-Si da su tužioci predložili da se influenser zadrži u pritvoru 30 dana, što je kasnije i usvojeno.

„Četvorica uhapšenih osumnjičena su da su napravila organizovanu kriminalnu grupu sa svrhom iskorišćavanja žena, primoravajući ih da stvaraju pornografski sadržaj namenjen prodaji specijalizovanim sajtovima“, navodi rumunska policija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:09