Tuča u italijanskom parlamentu / - SKRINšOT/X
13/06/2024 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Italijanski poslanik iznijet u kolicima posle tuče u parlamentu

Opozicioni poslanik morao je u kolicima biti izveden iz italijanskog parlamenta posle svađe i tuče tokom rasprave o većoj autonomiji regiona.

(VIDEO) Tuča u parlamentu Gruzije: Lider opozicije pesnicom udario poslanika vladajuće partije

Leonarda Dona iz populističkog Pokreta pet zvezda gurali su i na pod oborili drugi poslanici u haosu koji je izbio u donjem domu parlamenta, objavili su italijanski mediji.

Rasprava se vodila o zakonu o takozvanoj diferenciranoj autonimiji regiona koji je predložila desna vlada premijerke Đorđe Meloni. Zakon daje regionima veća ovlašćenja, čemu se oporba protivi.

Kada se o tome prije mjesec dana raspravljalo u senatu, bilo je verbalnih okršaja među poslanicima. Ali, sada su opozicioni poslanici razvili italijanske zastave i zapjevali himnu.

Kada je Dono pokušao da da zastavu ministru regionalne uprave, nekoliko poslanika požurilo je ka njemu i počelo je guranje, pokazuju snimci.

Ostalo je nejasno je li Dono pao sam ili od udaraca, a predsjednik parlamenta je prekinuo sjednicu i najavio da će o eventualnim mjerama odlučiti kada pregleda snimke.

Govoreći za televiziju La7, Dono je rekao da je u bolnici i da čeka da ga pregledaju ljekari pošto je „primio dosta udaraca“.

- Ne mogu da verujem da se tako nešto dogodilo u zastupničkom domu. Još uvijek ne vjerujem - rekao je Dono.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 20:53