/ - FOTO YOUTUBE
07/07/2023 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Luksuznim jahtama švercovano 3,7 tona kokain

Na brodu je u plastičnoj kutiji na palubi pronađeno 18 blokova kokaina od jednog kilograma, pretragom mjesta za spavanje čamca pronađeno je još 166 blokova kokaina.

Španska Guardia Civil, u saradnji sa britanskom policijom u južnoj Španiji i Engleskoj, razbila je kriminalnu mrežu koja se bavi trgovinom kokaina u jahtama. Devet Britanaca je uhapšeno, a zaplijenjeno je 3.754 kilograma kokaina, piše Crimesite.

Prema navodima vlasti, kriminalna organizacija se bavila uvozom velikih količina kokaina iz Brazila u provinciju Malaga i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Devet britanskih osumnjičenih uhvaćeno je u nekoliko racija u gradovima Mijas Kosta i Benalmadena u provinciji Malaga, kao i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zaplijenjeno je ukupno 3.754 kilograma kokaina. Pored toga, zaplijenjena su dva luksuzna plovila, vozilo i veći broj mobilnih telefona.

- Istraga o mreži počela je nakon fiskalne provjere u Puerto Marini, tokom koje su službenici primijetili sumnjivi brod koji je pregledan. Na brodu je u plastičnoj kutiji na palubi pronađeno 18 blokova kokaina od jednog kilograma. Uhapšena su dva člana britanske posade. Pretragom mjesta za spavanje čamca pronađeno je još 166 blokova kokaina- navodi Crimesite.

U Engleskoj je u dvije zapljene presretnuto ukupno 3,57 tona kokaina. Tamo je uhapšeno i sedam Britanaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:46