foto: europol / - FOTO: EUROPOL
30/08/2024 u 22:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Poljska: Otkrivena najveća laboratorija sintetičkih droga

Centralni istražni biro poljske policije i Odsjek za borbu protiv narkotika Nacionalne policije Ukrajine izveli su operaciju velikih razmjera kako bi demontirali proizvodna mjesta sintetičkih droga.

Europol je podržao ovu operaciju, koja je dovela do rasformiranja do sada najveće laboratorije za proizvodnju sintetičkih droga u Poljskoj.

- Tokom 38 racija sprovedenih širom obje zemlje, privedeno je sedam članova kriminalne mreže odgovornih za proizvodnju droge u Poljskoj i Ukrajini. Pored demontaže raznih laboratorija i zapljene ogromnih količina hemikalija i prekursora droga, policajci su obezbijedili 195 kilograma kristalnog metadona- navode iz Europola.

Tokom akcije hapšeno je sedam osoba, demontirana najveće laboratorije sintetičkih droga ikada pronađenih u Poljskoj, koja se koristi za proizvodnju metadona u kristalnom obliku, demontirano je osam multi-laboratorija u Poljskoj i Ukrajini, koji se koriste za proizvodnju sintetičkih katinona (mefedron, Alpha-PVP) i metadona.

- Zaplijenjeno je 195 kilograma metadona u kristalnom obliku i 153 kilograma Alpha-PVP; zapljena je preko 430 litara reakcionih smjesa različitih vrsta tableta pripremljenih za završnu fazu proizvodnje; zapljena je velikih količina prekursora droga i hemikalija neophodnih za proizvodnju sintetičkih opioida i katinona-navode iz Europola.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 06:43