Sukob policije i navijača u Frankfurtu / screenshot X
26/11/2023 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Veliki sukob policije i navijača u Frankfurtu, povrijeđeno više od 50 policajaca

Tokom sukoba povrijeđeno je i nekoliko pripadnika službe bezbjednosti frankfurtskog stadiona, a uhapšeno je više desetina huligana

Do pedesetak policajaca povrijeđeno je juče tokom policijske tuče sa navijačima u Frankfurtu neposredno prije domaćeg meča Ajntrahta sa Štutgartom u njemačkom prvenstvu, saopštile su lokalne vlasti. Tokom sukoba povrijeđeno je i nekoliko pripadnika službe bezbjednosti frankfurtskog stadiona, a uhapšeno je više desetina huligana.

Tuča je počela 45 minuta prije početka meča 12. kola Bundeslige između Frankfurta i Štutgarta, koji su gosti na kraju pobijedili rezultatom 2-1. Grupa domaćih navijača prvo je napala službu obezbjeđenja koja je htjela da kontroliše ulaz na stadion koji je inače rezervisan za ultrase frankfurtskog kluba. Brzo su im se pridružili i drugi ultraši koji su se već nalazili na svojim tribinama na stadionu i žurno otišli ​​da se pridruže sukobima.

Intervenišući, policija je bila na meti pirotehnike, pocijepanih gvozdenih barijera i flaša, prije nego što je uspjela da zaustavi incidente. Nakon ovih okršaja, početak meča odigran je pred djelimično praznom tribinom rezervisanom za domaće navijače.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:18