Највише преминулих од последица ковида-19 и даље у Хрватској / - РТРС
12/05/2022 u 22:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Више од два милиона људи преминуло од корона вируса у Европи

Иако број новозаражених случајева опада, он је и даље превисок, објавила је у четвртак регионална канцеларија СЗО у Копенхагену

Више од два милиона људи у Европи у 53 земље које су чланице Свјетске здравствене организације умрло од последица заразе корона вирусом, објавила је организација у четвртак. Европски регион СЗО протеже се од Гренланда до руских пацифичких обала, и укључује земље средње Азије, као и Турску.

СЗО је број назвао „поражавајућим“, али је рекао да је та бројка вјероватно тек дио смртних случајева директно изазваних ковидом-19 и индиректним ефектима пандемије током двије године.

Иако број новозаражених случајева опада, он је и даље превисок, објавила је у четвртак регионална канцеларија СЗО у Копенхагену.

- Коронавирус је "још увијек вирус убица, посебно за невакцинисане и клинички рањиве, наводи се у саопштењу.

Сједињене Америчке Државе су до сада забиљежиле више од милион смртних случајева од ковида-19, чиме је та некада незамислива бројка пређена после двије године од појаве ове болести у САД.

Са 6,7 милиона потврђених смрти у свијету, нема много мјеста на планети која ова болест није похарала.

Према Свјетској здравственој организацији, стварни број жртава - који укључује оне који су умрли од последица компликација ковида-19 као и оне који су умрли од индиректних последица избијања пандемије - вјероватно је ближи бројци од 15 милиона.

Иако је свијет до сада углавном почео да се враћа на "старо нормално", научници већ раде на новој бустер дози јер вирус наставља да мутира.

"Ни у ком случају није готово", рекао је недавно главни медицински савјетник предсједника САД Џоа Бајдена, Ентони Фаучи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:33