Volodimir Zelenski / - EPA
25/01/2024 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski: Insistiraćemo na međunarodnoj istrazi o padu aviona

On je rekao da je pozvao ukrajinske vojne i obavještajne šefove zbog incidenta, dodajući da ukrajinska služba bezbjednosti istražuje sve okolnosti

Ukrajina će insistirati na međunarodnoj istrazi o padu aviona u ruskoj regiji Belgorod koji je prevozio ukrajinske ratne zarobljenike na razmjenu, kazao je predsjednik te države Volodimir Zelenski, prenosi MINA.

On je rekao da je pozvao ukrajinske vojne i obavještajne šefove zbog incidenta, dodajući da ukrajinska služba bezbjednosti istražuje sve okolnosti.

(VIDEO) Srušio se ruski avion: Najmanje 65 mrtvih, putnici bili ukrajinski zarobljenici

- Očigledno je da se Rusi poigravaju sa životima ukrajinskih zarobljenika, osjećanjima njihovih porodica i emocijama našeg društva. Sve jasne činjenice moraju biti utvrđene - naglasio je Zelenski.

On je kazao da je naložio ministru vanjskih poslova da partnerima pruži informacije koje su dostupne Ukrajini, prenosi Anadolija.

- Naša država će insistirati na međunarodnoj istrazi - dodao je Zelenski.

Ministarstvo odbrane Rusije optužilo je u srijedu Ukrajinu da je oborila vojni avion koji je prevozio zarobljene ukrajinske vojnike radi razmjene.

U avionu se nalazilo 65 zarobljenih ukrajinskih vojnika, šest članova posade i tri osobe u pratnji, i svi su poginuli.

Rusija je kazala da je u pitanju "teroristički napad" koji je organizovan da bi se optužila Rusija za ubijanje ukrajinskih vojnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:50