Volodimir Zelenski / - EPA-EFE
19/09/2024 u 08:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski spremio Plan pobjede: "Nema zamrzavanja rata"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je Ukrajina već u potpunosti pripremila svoj plan pobjede, a sada je najvažnija odlučnost da ga sprovede.

- Danas već možemo da kažemo da je naš Plan pobede u potpunosti pripremljen – identifikovane su sve ključne tačke, potrebni prilozi sa detaljima Plana. Sve je razrađeno. Sada je najvažnija riješenost da ga sprovedemo. Ne postoji i ne može biti alternative miru, nema zamrzavanja rata ili bilo kakvih drugih manipulacija koje će jednostavno prebaciti rusku agresiju u drugu fazu - rekao je Zelenski u video obraćanju.

On je napomenuo da se trenutno pripremaju sastanci sa partnerima i pregovori, gdje prioritet nije samo realizacija svega što je dogovoreno i što je trenutno u zastoju u logističkoj fazi, već i više strateških stvari.

- Imamo jasne zadatke u pogledu kadrovske popunjenosti timova. Sva obećanja u vezi sa PVO koja su data tokom samita u Vašingtonu još nisu u potpunosti ispunjena. I važno je – odmah, na početku jeseni, da imamo više rezultata za protivvazdušni štit - rekao je Zelenski.

On je takođe naglasio da je Ukrajini potrebna pouzdana i trajna bezbjednost.

Ukrajinski mediji su prenijeli da su Sjedinjene Američke Države već pročitale plan Zelenskog o okončanju rata i vjeruju da on "može da funkcioniše".

Bild objavio detalje ukrajinskog "Plana pobjede"; Litvin: Niko nije mogao da vidi taj dokument

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 08:26