Volodimir Zelenski / - EPA
24/11/2023 u 20:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski: Ukrajina priprema reformu sistema mobilizacije

Zelenski nije objavio detalje reformi. Kazao je da će se one pozabaviti problemima u vojnim zdravstvenim komisijama i centrima za regrutaciju

Ukrajina priprema reforme svog programa vojne mobilizacije, dok rat sa Rusijom bjesni i ne vidi mu se kraj, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u petak, 24. novembra, prenosi RSE.

Kijev ne objavljuje svoje vojne gubitke ni kako teče proces mobilizacije, koji traje od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine. Zelenski je istakao da je naredio višim zvaničnicima da sastave nacrte predloga.

- Plan će biti razrađen i svi odgovori će biti u njemu – sljedeće sedmice ću biti upoznat sa tim planom - rekao je na konferenciji za medije.

Zelenski nije objavio detalje reformi. Kazao je da će se one pozabaviti problemima u vojnim zdravstvenim komisijama i centrima za regrutaciju.

Ukrajina se suočava sa sve većim pritiscima u svojim naporima na planu regrutacije, dok se bori sa većom ruskom armijom.

Kancelarije za regrutaciju su se u pojedinim slučajevima suočavale sa skandalima sa ucjenjivanjem, ili trapavom taktikom regrutacije.

Ranije ove sedmice, nekoliko ukrajinskih zakonodavaca je reklo da pripremaju zakonsko rješenje koje bi trebalo da poboljša proces mobilizacije.

Tokom avgusta, Zelenski je smijenio sve šefove ukrajinskih regionalnih centara za regrutaciju, jer su prijavljeni brojni slučajevi korupcije i izbjegavanja mobilizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:57