Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
18/05/2023 u 08:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CIA želi da regrutuje ruske špijune, stigao odgovor iz Moskve

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da je ovaj pokušaj CIA „provokacija i dio hibridnog rata protiv Ruske Federacije"

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) objavila je snimak na kome pokušava da regrutuje špijune, odnosno Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i životom u Rusiji, a sada je stigla i reakcija iz Rusije.

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da je ovaj pokušaj CIA „provokacija i dio hibridnog rata protiv Ruske Federacije“, prenosi TASS.

On je dodao da ovo "nije prva drska provokacija američkih obavještajnih službi". On je naveo da se video snimci regrutovanja u ime FBI-a prikazuju na Jutjubu zahvaljujući tajnom oglašavanju.

- Navedeni su brojevi telefona koje možete pozvati i postati izdajnik. Počelo je u prošlosti. Ovo je koordinirana kampanja kao dio hibridnog rata pokrenutog protiv Ruske Federacije, rekao je diplomata.

„Nakon što je njihov blickrig kroz sankcije propao i nakon što su shvatili da nam ne mogu nanijeti vojni poraz, pokušavaju da unesu konfuziju u rusko društvo. Žele da sve preokrenu naopačke i da više ne vjerujemo u sebe. Onda bi golim rukama uzeli Rusiju“, rekao je Antonov.

Antonov je istakao da je siguran da je „ruski narod dobro naučio lekcije istorije i da neće dozvoliti pokušaje cijepanja njegovog jedinstva”.

On je istakao da građani i političke snage u Rusiji podržavaju rat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:30