Ramzan Kadirov / - FOTO: EPA
20/10/2022 u 17:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadirov govorio o sinovima: Hrabro i smireno djelovali u borbi

Zajedno sa borcima učestvovali su u specijalnoj operaciji uklanjanja neprijateljskog utvrđenog područja. Rezultat je još jedan zauzeti položaj, zarobljeni su neprijateljski odred i šest ukrajinskih vojnih lica, naveo je on

Šef Čečenije Ramzan Kadirov govorio je o uspjehu svojih sinova u ratu u Ukrajini. Oni su zajedno sa čečenskim borcima učestvovali su u likvidaciji utvrđenog područja i hvatanju šest ukrajinskih vojnika.

- Dok su bili na frontu, Ahmat, Eli i Adam Kadirov stigli su na lokaciju bataljona Zapad-Ahmat Ministarstva odbrane Ruske federacije. Zajedno sa borcima učestvovali su u specijalnoj operaciji uklanjanja neprijateljskog utvrđenog područja. Rezultat je još jedan zauzeti položaj, zarobljeni su neprijateljski odred i šest ukrajinskih vojnih lica. Na našoj strani nema žrtava. Prema riječima Rustama Agueva, načelnika odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije za Kurčalojevski okrug Čečenska Republika, unuci Ahmat-Hadži Kadirova djelovali su u borbi hrabro, smireno, odlučno i dali značajan doprinos uspjehu specijalne operacije. Pa, što se tiče zatvorenika, Ahmat, Eli i Adam su odlučili da ih isporuče trojici. Grozni, rekao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov se ranije sastao sa ukrajinskim ratnim zarobljenicima u Groznom, njih su djeca i nećaci Kadirova nakon putovanja u DNR odveli u region pod pratnjom - priča o tome je dan ranije prikazana na TV kanalu Rusija 1.

Šef regiona je naredio da ih čuvaju ne samo humano, već i gostoprimstvo, hranjeni su nacionalnim jelima, Kadirov je takođe obećao ratnim zarobljenicima mogućnost da se u budućnosti vrate kući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 06:41