Dmitri Peskov (SHUTTERSTOCK9 / SHUTTERSTOCK - DMITRI PESKOV (SHUTTERSTOCK9
22/03/2024 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kremlj priznao da je Rusija u ratu protiv Ukrajine

Rusija je "u ratu" protiv Ukrajine, priznao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, pošto je dugo insistirao da je napad na susjednu državu predstavi kao "specijalna operacija" odbacujući upotrebu riječi "rat".

-Našli smo se u ratnom stanju. Da, to je počelo kao specijalna vojna operacija, ali čim je formirana cijela ova banda, kada je kolektivni Zapad učestvovao u svemu ovome uz Ukrajinu, za nas je to postao rat -rekao je Peskov u intervjuu medijskog kući "Argumenti i fakti", prenosi Blic.rs.

Peskov je rekao da svi to moraju da shvate kako bi se lično mobilisali, aludijarući na vojnu i mobilizaciju umova u Rusiji.

Portparol Kremlja je podsjetio na cilj Rusije da potpuno osvoji četiri ukrajinska regiona (Herson, Donjeck, Lugansk i Zaporožje) za koje Moskva tvrdi da ih je pripojila od septembra 2022.

- De jure, to je specijalna vojna operacija, ali se de fakto pretvorila u rat - rekao je danas Peskov konferenciji za novinare.

Kremlj je tokom dvije godine za upotrebu riječi "rat" davao novčane i zatvorske kaznama, namećući zvanični eufemizam "specijalna vojna operacija".

Nekoliko visokih zvaničnika je tokom dvije godine sukoba već koristilo riječ "rat" u javnim izjavama, ali uvek u vezi sa ratom koji bi Zapad vodio protiv Rusije preko Ukrajine, a ne u vezi sa samim ruskim napadom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:21