Sergeј Lavrov / - EPA
22/12/2023 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Moskva prima brojne izvještaje da se SAD ponovo bavi "tajnim projektima"

On je poručio da je glavni zaključak iz trenutne situacije na svjetskoj sceni, koju dijele sa svojim prijateljima iz Lige arapskih država, jeste da je ovo poziv na još jednu krizu, još jedan sukob

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov poručio je da Moskva prima brojne izvještaje da se Zapad, predvođen SAD-om, ponovo bavi "tajnim projektima" kako bi spriječio stvaranje palestinske države, prenosi Avaz.ba.

To je izjavio na  konferenciji za novinare nakon sastanka rusko-arapskog foruma za saradnju.

Lavrov dodaje kako čuje dosta glasina iz anonimnih izvora.

- Nažalost, danas čujemo dosta glasina, izvještaja iz anonimnih izvora da naše zapadne kolege, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, ponovo smišljaju nekakve tajne projekte, čiji je cilj da se nekako smiri situacija, spriječi ujedinjenje Gaze i Zapadne obale. Time, u suštini, sprečavamo stvaranje palestinske države i odlažemo sve ovo za kasnije - rekao je on.

On je poručio da je glavni zaključak iz trenutne situacije na svjetskoj sceni, koju dijele sa svojim prijateljima iz Lige arapskih država, jeste da je ovo poziv na još jednu krizu, još jedan sukob, piše RIA Novosti.

Izrael je 7. oktobra bio podvrgnut raketnom napadu iz pojasa Gaze nakon čega se pokrenuo napad na Gazu koji još uvijek traje, a u kojem je do sada ubijeno najmanje 20.000 ljudi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:55