Сергеј Лавров / - фото: ЕПА
24/09/2022 u 21:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov o referendumu: Mještani Donjecka i Luganska rade ono što im je Zelenski preporučio

– Mještani pomenutih regiona upravo to i čine, nose svoju zemlju sa njima – rekao je Lavrov

Ruski  ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je večeras na sjednici Generalne skupštine UN u Njujorku da se referendumi u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, te regionima Zaporožje i Harkov održavaju na preporuku ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog.

– Zapad negoduje zbog referenduma koji se trenutno održavaju u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, te regionima Zaporožje i Harkov. Međutim, mještani tih teritorija samo su reagovali na činjenicu da im je to predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski preporučio u jednom od svojih intervjua iz avgusta prošle godine – rekao je Lavrov

Šef ruske diplomatije je podsjetio da je tada Zelenski savjetovao mještanima Donbasa da idu u Rusiju, prenosi „Raša tudej“.

Lavrov je ukazao na to da je Zelenski potom savjetovao svakom koje se osjeća kao Rus da zarad svoje djece i unučadi da ode u Rusiju.

– Mještani pomenutih regiona upravo to i čine, nose svoju zemlju sa njima – rekao je Lavrov.

Referendum o pitanju ulaska u sastav Rusije počeo je u juče u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Glasanje će trajati do utorka, 27. septembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:45