Александар Лукашенко / - (Фото: EPA/BELARUS PRESIDENT PRESS-SERVICE /HANDOUТ)
29/10/2023 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Rat u Ukrajini došao do pat pozicije

Lukašenko je rekao da ukrajinski zahtjev Rusiji da napusti njenu teritoriju treba da bude riješen za pregovaračkim stolom, tako da niko više ne izgubi život

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ocijenio je da se Rusija i Ukrajina na prvoj liniji fronta nalaze u pat poziciji i da dvije strane treba da sjednu za sto i pregovaraju o okončanju konflikta.

- Postoji dovoljno problema sa obje strane i, uopšteno govoreći, situacija je sada došla do pat pozicije – niko ne može da uradi ništa, niti može značajno da pojača svoju poziciju. Oni su na frontu okrenuti licem u lice, do smrti, ukopani u rovu. Ljudi umiru - rekao je Lukašenko.

Lukašenko je rekao da ukrajinski zahtjev Rusiji da napusti njenu teritoriju treba da bude riješen za pregovaračkim stolom, tako da niko više ne izgubi život.

- Moramo da sjednemo za pregovarački sto i da postignemo sporazum. Kao što sam jednom već rekao – nisu potrebni preduslovi. Glavna stvar je da se izda komanda ‘stop‘ - odgovorio je Lukašenko na pitanje bjeloruske novinske agencije Belta, prenose mediji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:21