Dmitrij Medvedev / - EPA-EFE
25/12/2023 u 17:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Deklaraciji EU o garancijama Ukrajini je samo parče papira

Ovo je Deklaracija EU o garancijama bezbjednosti za Ukrajinu. Očigledno, sama ova deklaracija nema nikakvu dodatnu vrijednost, napisao je Medvedev na Telegram kanalu

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je Deklaracija EU o bezbjednosnim garancijama za Kijev samo parče papira, ali da bi bilateralni sporazumi koji iz nje proističu mogli da dovedu do stvaranja vojne baze na teritoriji Ukrajine i neizbježnog udara od strane Ruske Federacije.

"Poluraspadnuti Banderovski režim je pokrenuo novu temu stvaranja antiruskog konsenzusa. Ovo je Deklaracija EU o garancijama bezbjednosti za Ukrajinu. Očigledno, sama ova deklaracija nema nikakvu dodatnu vrijednost. Deklaracija je samo javno saopštenje, što znači da je to parče papira", napisao je on na Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Kako je primijetio Medvedev, deklaracija podrazumijeva mogućnost sklapanja sporazuma sa pojedinim zemljama, u kojima će biti navedeni uslovi za osiguranje bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:21