Dmitrij Peskov / - SHUTTERSTOCK
16/10/2024 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Peskov o ukrajinskom "Planu pobjede": Probudite se

Kremlj je danas odbacio "Plan pobjede" koji je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski predstavio ukrajinskom parlamentu i pozvao Ukrajinu "da se probudi".

- Jedini mirovni plan koji može postojati je da kijevski režim shvati da je njegova politika bez perspektive i da je potrebno da se probudi - rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelenski se, predstavljajući svoj plan pobjede nad Rusijom pred poslanicima svoje zemlje u Kijevu, založio za raspoređivanje nenuklearnih sredstava odvraćanja u Ukrajini.

- Ukrajina predlaže raspoređivanje na svojoj teritoriji kompletnog skupa mjera nenuklearnog strateškog odvraćanja koji će biti dovoljan da je zaštiti od svake vojne prijetnje od strane Rusije - rekao je Zelenski i dodao da je ta tačka detaljno obrazložena u „tajnom aneksu“ njegovog plana pobjede i da je predstavljena SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Njemačkoj.

On je najavio da će sutra ići na samit EU da predstavi svoj plan pobjede, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela.

- Sutra ću javno predstaviti plan pobjede na sastanku Evropskog savjeta - rekao je Zelenski u govoru u ukrajinskom parlamentu u Kijevu.

Zelenski traži podršku NATO za svoj "plan pobjede"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 15:18