Vladimir Putin / EPA
17/02/2024 u 23:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Putin čestitao ruskoj vojsci na zauzimanju Avdejevke

Vladimir Putin je u Kremlju saslušao izvještaj ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdejevke. Predsjednik je čestitao našoj vojsci i borcima na tako važnoj pobjedi, naveo je Peskov

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskoj vojsci na zauzimanju Avdejevke, rekavši da je riječ o važnoj pobjedi, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Vladimir Putin je u Kremlju saslušao izvještaj ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdejevke. Predsjednik je čestitao našoj vojsci i borcima na tako važnoj pobjedi - naveo je Peskov, prenosi RIA.

Šojgu je prethodno podnio izvještaj Putinu u kojem je naveo da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom, dodavši da je tu akciju izvela vojna grupacija "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva.

Rusko ministarstvo odbrane soapštilo je danas da su Oružane snage Rusije u potpunosti preuzele kontrolu nad Avdejevkom, gradom u Donjeckoj oblasti.

Foks njuz: Putinova pobjeda pred cijelim svijetom

Kako se navodi, zauzimanje grada je izvela ruska vojna grupacija "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva, prenosi RIA.

Ukrajinske snage su prethodno napustile Avdejevku, saopštio je komandant operativno-strateške grupe trupa "Tavrija" Aleksandar Tarnavski.

On je na Telegramu naveo da na taj način nije dozvoljeno opkoljavanje ukrajinskih snaga i da su vojnici zauzeli odbrambene položaje na određenim linijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 15:47