Vladimir Putin / - EPA
29/03/2023 u 22:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin izmijenio strategiju politike borbe protiv droge

Putin je proglasio strane obavještajne agencije koje se bave distribucijom droge prijetnjom po nacionalnu bezbjednost

Predsjednik Rusije Vladimir Putin donio je ukaz o izmjenama i dopunama strategije državne anti-narko politike Ruske Federacije do 2030. godine, svrstavajući djelatnost specijalnih službi i ekstremističkih organizacija stranih država kao prijetnje nacionalnoj bezbjednosti u oblasti trgovine drogom.

Odgovarajući ukaz šefa države objavljen je na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

„Podstav 9 dopuniće se podstavom „p“ kako slijedi... aktivnosti specijalnih službi i ekstremističkih, uključujući nacionalističke, organizacije stranih država koje su umiješane u ilegalnu proizvodnju i šverc droge, kao i njihovu nelegalnu distribuciju na teritoriji Rusije“, navodi se u saopštenju.

Izmjene su u stavu kojim se utvrđuje ugrožavanje nacionalne bezbjednosti u oblasti trgovine drogom, kao i u oblasti suzbijanja njihovog nelegalnog prometa na srednji i duži rok.

Izmjene se vrše i u još jednoj podtački strategije - unapređenje međunarodne saradnje u oblasti trgovine drogom.

Prema prethodnoj verziji uredbe, realizuje se kroz razvoj bilateralne saradnje u oblasti borbe protiv trgovine drogom sa državama Centralne Azije, Azijsko-pacifičkog regiona, Evrope, Latinske Amerike, Sjeverne Amerike i Afrike. U novoj verziji dokumenta, Sjeverna Amerika je uklonjena iz podparagrafa. U slučaju evropskih zemalja, saradnja će biti samo sa „zainteresovanim državama“.

Uredba stupa na snagu danom potpisivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:14