Vladimir Putin -foto skrinšot youtube / - VLADIMIR PUTIN -FOTO SKRINšOT YOUTUBE
26/03/2024 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin: Nadam se da će teroristi dobiti pravičnu kaznu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da istražitelji utvrđuju okolnosti terorističkog napada u Moskvi i dodao da se nada da će tužioci učiniti sve da teroristi budu kažnjeni.

- Nadam se da će tužioci, u okviru svojih ovlašćenja, uključujući i prilikom podizanja državnih optužbi i tokom sudskog procesa, učiniti sve što je potrebno da kriminalci dobiju pravičnu kaznu. Kako to nalaže ruski zakon - poručio je Putin na sastanku kolegijuma Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, prenosi RIA.

Dodao je da su bezbjednost građana, povećanje suvereniteta i jačanje reda i zakona i dalje ključni ciljevi politike ruskih vlasti, prenose mediji.

On je najavio pokretanje nacionalnog projekta "Mladi Rusije" u okviru kojeg će se, kako je rekao, raditi na zaštiti prava maloljetnika.

- Učinićemo sve da djeca i adolescenti budu zaštićeni od kriminalnih napada i rizika od uvlačenja u kriminalno i ekstremističko okruženje - rekao je Putin.

U napadu 22. marta u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi stradalo je najmanje 139 osoba, a više od 180 je povrijeđeno.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država.

Devet osoba povrijeđenih u terorističkom napadu u Moskvi u kritičnom stanju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:54