Vladimir Putin / - EPA
05/09/2023 u 18:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin: Rusija se bori u Ukrajini sa nacistima

Rusofobija i neonacizam postali su norma u Ukrajini i na Baltiku, a istorija je korišćena kao oružje u ideološkoj borbi, rekao je Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da neprijatelj Rusije nije ukrajinski narod, ‘‘već nacisti i njihovi sledbenici‘‘.

-Da ne bi došlo do nesporazuma sa kim se borimo, da bude jasno i kojim ciljevima težimo i ko je naš protivnik – to nije ukrajinski narod, već ovi neljudi, nacisti i njihovi sledbenici-rekao je Putin tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta “Pobjeda“, prenose RIA Novosti.

Rusofobija i neonacizam postali su norma u Ukrajini i na Baltiku, a istorija je korišćena kao oružje u ideološkoj borbi, rekao je Putin, prenosi Nova.rs.

-Izazovi vremena jasno pokazuju da je nacizam poražen 1945. godine, ali, nažalost, opet se manifestuje u istoj rusofobiji ili antisemitizmu. I veličanje nacističkih zločinaca, direktna propaganda nacizma u baltičkim zemljama, kao i u Ukrajini uopšte, postali su norma, kao da Nirnberga nije bilo- istakao je Putin.

Prema njegovim riječima, Zapad je na čelo Ukrajine postavio „etničkog Jevrejina, Volodimira Zelenskog, prikrivajući veličanje nacizma i one koji su predvodili holokaust u Ukrajini“.

On je napomenuo da su nacisti u Ukrajini ubili 1,5 miliona Jevreja tokom Drugog svetskog rata.

Neophodno je podići i prikazati podatke iz arhivskih dokumenata o zvjerstvima Bandere, koji su bili saučesnici njemačkih fašista u Ukrajini, kako bi se vidjelo ko je sada neprijatelj Rusije, rekao je predsjednik Rusije.

Tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta “Pobjeda“, pomoćnik predsjednika Vladimir Medinski je govorio o jedinstvenom udžbeniku istorije za srednjoškolce, koji sadrži podatke o Drugom svjetskom ratu.

U udžbeniku se navodi da su 13,5 miliona sovjetskih civila bili žrtve nacista, uključujući 1,5 miliona Jevreja koje su ubili nacistički poslušnici u Ukrajini – pokret Bandera, prenose RIA Novosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:20