Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
30/01/2023 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusi uklanjaju filmove o Hariju Poteru iz onlajn bioskopa

U onlajn bioskopu „Kinopoisk“ u odjeljcima o filmovima franšiza „Hari Poter“ i „Fantastične zvijeri“ postojale su fusnote da su filmovi dostupni do 31. januara. Kinopoisk je rekao da je pristup filmovima obezbijedio Amediateka

Filmovi o čarobnjaku Hariju Poteru biće uklonjeni iz biblioteka ruskih onlajn bioskopa „Amediateka“ i „Kinopoisk“, javlja TASS.

Pres služba Amediateke, koja posjeduje prava na franšizu iz filmskog studija Vorner Bros, izvijestila je da se termin prava na licenciranje „završava po planu 31. januara“.

U onlajn bioskopu „Kinopoisk“ u odjeljcima o filmovima franšiza „Hari Poter“ i „Fantastične zvijeri“ postojale su fusnote da su filmovi dostupni do 31. januara. Kinopoisk je rekao za TASS da je pristup filmovima obezbijedio Amediateka, prenosi „Danas”.

Poslije ruske invazije na Ukrajinu, najveće filmske kompanije Volt Dizni, Vorner Bros, Sony Pictures i Universal Pictures zatvorile su svoje kancelarije u Rusiji i prestale da prodaju dozvole za nove filmove.

Ruski onlajn servisi naveli su da odluke kompanije neće uticati na arhivske filmove, ali su u avgustu 2022. stari filmovi i TV serije počeli da nestaju iz biblioteka ruskih onlajn bioskopa.

U aprilu 2022. ruske elektronske biblioteke LitRes i MyBook povukle su se iz prodaje elektronskih verzija knjiga o Hariju Poteru na zahtjev nosioca autorskih prava. Istovremeno, nastavljena je prodaja knjiga, saopštila je izdavačka grupa „Azbuka-Atikus“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:26