/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
29/01/2023 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruska tinejdžerka kritikovala rat, pa dobila kućni pritvor sa nanogicom

Studentkinja Arktičkog federalnog univerziteta u sjeverozapadnom gradu Arhangelsku, optužena je da je diskreditovala rusku vojsku jer je na društveonj mreži VK kritikovala rat,

Devetnaestogodišnja djevojka Olesja Krivcova iz ruskog regiona Arhangelsk je u kućnom pritvoru sa nanogicom nakon što je, kako je saopšteno, optužena da je na društvenim mrežama diskreditovala rusku vojsku i opravdavala terorizam.

Ruski zvaničnici dodali su Krivcovu na listu terorista i ekstremista, uporedo sa ISIS-om, Al Kaidom i Talibanima, zbog priče na Instagramu o eksploziji na Krimskom mostu u oktobru u kojoj kritikuje Rusiju zbog invazije na Ukrajinu.

Krivcova, studentkinja Arktičkog federalnog univerziteta u sjeverozapadnom gradu Arhangelsku, optužena je da je diskreditovala rusku vojsku jer je na društveonj mreži VK kritikovala rat, prenosi danas CNN.

Studentkinja je u kućnom pritvoru u stanu svoje majke i zabranjeno je da koristi internet i bilo koje druge vidove komunikacije, prenose mediji.

Lokalni šef Komunističke partije Aleksandar Novikov je na državnoj televiziji tinejdžerku nazivao budalom koju bi trebalo poslati na prve linije fronta u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa kako bi mogla da "pogleda u oči borbe".

Krivcova se prošlog maja suočila sa administrativnom tužbom zbog diskreditacije ruske vojske jer je dijelila antiratne plakate pa je ponovljeno krivično djelo iz istog člana pretvoreno u krivični postupak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:47