Ilustracija / - EPA
15/08/2024 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ruska vojska povratila kontrolu nad naseljem Martinovka u Kurskoj oblasti

Ruska vojska povratila je kontrolu nad naseljem Martinovka u Kurskoj oblasti, rekao je komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

Tvrdi da će vojska uskoro povratiti i naselja u Sudžanskom okrugu regiona. Navodi da Ukrajinci ne kontrolišu cijelu Sudžu.

- U oblasti u kojoj se sada nalazim, u pravcu Sudžanskog, barijere su zaista dobro napravljene i već su počeli da raščišćavaju jedno naselje, Martinovku. Čistimo i Čerkasko Porečnoe i Rusko Porečno - rekao je za televiziju Rusija 24, prenose RIA novosti.

Ukrajinska raketa oborena je iznad ruskog grada Lgova u Kurskoj oblasti, izjavio je vršilac dužnosti guvernera Kurska Aleksej Smirnov, prenosi RTS.

U padu su povrijeđena dva lokalna stanovnika, rekao je Smirnov.

(VIDEO) Ukrajinci zauzeli Sudžu, prvo TV uključenje iz Rusije

Regionalni štab Kurske oblasti donio je odluku o obaveznoj evakuaciji stanovnika naselja Gluškovo u Kurskoj oblasti, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Smirnov na Telegramu.

Ranije je pres služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije saopštila da je većina stanovnika pograničnih područja prebačena na bezbjedna mjesta.

Navodi se da se trenutno u privremenim prihvatnim centrima nalazi više od osam hiljada ljudi, uključujući više od 2.500 djece.

Evakuišu se građani i iz susjedne Belgorodske oblasti gdje je na federalnom nivou proglašena vanredna situacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 12:47