Parada u Moskvi / FOTO: Arhiva
09/05/2024 u 20:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ruski hakeri emitovali vojnu paradau iz Moskve na ukrajinskim i letonskih kanalima

Ruski hakeri uspjeli su da prenese vojnu paradu povodom Dana pobjede na Crvenom trgu u Moskvi na nekoliko ukrajinskih i letonskih televizijskih kanala, prenosi agencija dpa.

Vojnom paradom obilježena je 79. godišnjica pobjede Sovjetskog Saveza nad Trećim rajhom u Drugom svjetskom ratu.

U Ukrajini su medijska grupa Starlight Media i Inter, javna televizija, te kanali Dim i Apostrophe TV bili meta sajber napada, potvrđeno je na sajtu internet medija Detecor media. 

U Letoniji su ruski hakeri izveli uspješan napad na televizijskog i internet operatera Baltikom, izjavio je direktor regulatornog tijela za medije Ivars Abolins.

Ukrajina je tokom rata zabranila emitovanje ruskih programa.

Prekidi rada ukrajinskih TV kanala počeli su na samom početku vojne parade u Moskvi kojom se proslavlja sovjetska pobjeda nad Hitlerovom Njemačkom. 

Kijev je pokrenuo istragu o današnjem ruskom sajber napadu. Letonija je takođe pokrenula istragu nakon što su ruski hakeri napali stranog partnera odgovornog za medijski sadržaj koji emituje Baltikom.

Crveni trg je u četvrtak bio preplavljen ruskim oružjem i specijalnim snagama. Trgom je prošlo 9.000 vojnika i predstavljeno 70 vrsta teškog naoružanja.

Sovjetski Savez je izgubio 27 miliona ljudi u Drugom svjetskom ratu, mnogi od njih u Ukrajini, na kraju potisnuvši nacističke snage nazad u Berlin, gdje je Hitler izvršio samoubistvo. 

(VIDEO) Velika ruska vojska maršira Moskvom: Putin "očitao lekciju" Zapadu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 05:04