Zaporožje, najveća nuklearna elektrana u Evropi / - SKRINšOT
24/08/2022 u 17:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uhapšena dvojica zaposlenih Zaporožja, odavali podatke ukrajinskim službama

Garda je spriječila „nezakonite radnje” koje su ugrožavale bezbijednost elektrane i uhapsila dva radnika nuklearke, zajedno sa trećom osobom koja je prekršila procedure pristupa elektrani i sarađivala sa ukrajinskom vojskom

Dvojica zaposlenih u nuklearnoj elektrani Zaporožje, koja je pod kontrolom ruskih snaga, uhapšena su zbog prenošenja informacija ukrajinskim vlastima, saopštila je danas ruska Nacionalna garda.

Kako se navodi, garda je spriječila ono što je nazvala „nezakonite radnje” koje su ugrožavale bezbijednost elektrane i uhapsila dva radnika nuklearne elektrane, zajedno sa trećom osobom za koju su rekli da je prekršila procedure pristupa elektrani i sarađivala sa ukrajinskim oružanim snagama, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na lijevoj obali Dnjepra, u blizini grada Energodara, najveća je nuklearna elektrana u Evropi i od marta je pod kontrolom ruskih snaga.

I dalje je blizu linije fronta, a posljednjih nedjelja bila je pod stalnim granatiranjem, što je izazvalo strah od nuklearne katastrofe.

Kijev i Moskva međusobno se optužuju za granatiranje područja nuklearke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 21:35