Dmitrij Medvedev / - FOTO: PRINTSCREEN
04/03/2024 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Medvedev pokazao novu kartu Rusije: Ukrajina je dio naše civilizacije

Teritorije s obje strane Dnjepra su neodvojivi dio Rusije, kazao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je tokom panela “Znanje prvo” na Svjetskom festivalu mladih u Sočiju rekao da su obje obale Dnjepra sastavni dio ruskih strateških istorijskih granica i svi pokušaji da ih nasilno promijene su osuđeni na propast.

Medvedev je tokom ovog predavanja pokazao je i novu mapu Rusije na kojoj se vide proširene teritorije.

Predavanju nekadašnjeg predsjednika i premijera Rusije prisustvovao je i dio članova delegacije Republike Srpske, javlja Banjaluka.net.

Medvedev je rekao da je geopolitički prostor Rusije još od perioda staroruske države.

- Imamo zajednički jezik, religiju, predstavu o svakodnevnom životu. To je i razlog zašto su dio, za svakog od nas, svetog prostora, bez obzira što taj prostor pokušavaju da sada razore divlji ukrajinski nacisti i njihovi gospodari - rekao je Medvedev.

On je napomenuo da više ne smije biti pokušaja ignorisanja ruskog javnog mnjenja.

- Rusija s pravom smatra Ukrajinu i njeno stanovništvo dijelom naše sveruske civilizacije. Da je Ukrajina izbjegla najgluplju zamku koju su postavile Sjedinjene Države i njeni saveznici kako bi se suprotstavili našoj zemlji uz pomoć Ukrajine i iskoristili upravo ovaj antiruski element, stvari su mogle biti drugačije - naglasio je on, a prenosi Banjaluka.net, čiji se novinar nalazi u Sočiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:51