Osumnjičeni za napad / - FOTO: PRTSC/1TV.RU
23/03/2024 u 20:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ruska televizija prikazala ispitivanje osumnjičenih za napad u Moskvi

Ruska televizija je danas emitovala snimke ispitivanja posle hapšenja četvorice osumnjičenih napadača koji su u petak napali koncertnu dvoranu u predgrađu Moskvi i ubili 133 osobe.

Ruske vlasti saopštile su danas da je uhapšeno 11 osoba, uključujući četvoricu navodnih napadača, stranih državljana, u regionu Brjanska, koji se graniči sa Ukrajinom i Bjelorusijom.

Ruski javni emiter Pervi Kanal prikazao je snimak na kojem osumnjičene odvode naoružani policajci, od kojih trojicu krvavih lica. Kanal 24 daje video snimke iskaѕa uhapšenih. Na snimku saslušanja dvojica osumnjičenih priznaju krivicu, a jedan kaže da su radili za novac.

Prema ruskim medijima i poslaniku Aleksandru Hinštajnu, neki od osumnjičenih su iz Tadžikistana, bivše sovjetske republike u centralnoj Aziji koja se nalazi pored Avganistana, gdje je aktivna grupa Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi.

Istražitelji nisu pominjali nacionalnost osumnjičenih, samo su ukazali da nisu Rusi.

Pervi Kanal je takođe emitovao odlomak snimaka ispitivanja čovjeka sa krvavim zavojem.

Ta televizija nije pomenula još jedan snimak emitovan na društvenim mrežama, čiju autentičnost nije mogao da provjeri AFP, a na kojem je muškarac crne kose i sa svjetlosmeđom majicom na podu i čiji je dio uva odsječen.

Lider Čečenije, republike na ruskom Kavkazu, Ramzan Kadirov je sa svoje strane ukazao da su u hapšenju osumnjičenih učestvovali čečenski vojnici, koji su mjesecima raspoređeni u regionu Brjanska radi obezbjeđenja granice sa Ukrajinom.

Bjelorusija je takođe navela da je učestvovala u operacijama kako bi spriječila napadače da napuste rusku teritoriju preko zajedničke granice.

(FOTO) Podgorica: Građani odaju počast stradalima u Moskvi


CNN: SAD upozoravale Rusiju na teroristički napad, Putin to nazvao provokacijom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:49