Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
09/08/2024 u 12:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Ukrajinci prodrli duboko u Rusiju

Novi geolokacijski snimci, ali i tvrdnje same ruske strane pokazuju da su ukrajinske snage nastavile brzo napredovati u Kurskoj oblasti.

Ukrajinske snage su navodno prisutne u područjima čak 35 kilometara od međunarodne granice sa Sumskom oblasti, piše Instutut za proučavanje rata.

Međutim, ukrajinske snage sasvim sigurno ne kontrolišu cijelu teritoriju unutar tog područja.

Ruski vojni blogeri tvrde da su ukrajinske snage napredovale sve do Kromskije Biki i Moljutinovog (oko 35 kilometara od međunarodne granice i 17 kilometara jugoistočno od Lgova), ali su primijetili da su to male grupe koje ne pokušavaju odmah zadržati teritoriju.

Ukrajina nastavila s napadima na rusku pograničnu regiju Kursk

Takođe, blogeri objavljuju kontradiktorne tvrdnje o ukrajinskim položajima u Sudži, pri čemu su neki tvrde da su ukrajinske snage zauzele naselje, dok su drugi smatraju da su ukrajinske snage zauzele samo dio naselja, prenose Nezavisne.

Geolokacijski snimci objavljeni 8. avgusta pokazuju da su ukrajinske snage vjerojatno napredovale prema Ruskoj Porečnoji (sjeverno od Sudže), a ruski blogeri tvrde da su ukrajinske snage takođe napredovale sjeverno od Sudže duž autoputa 38K-024 u blizini Anastasjevke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:53