Volodin / - (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)
16/02/2024 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Volodin: Za smrt Navaljnog odgovorni Vašington i Brisel

Naveo je da su odgovorni i „oni koji nemaju podršku sopstvenog stanovništva i nemaju šanse da pobijede na izborima, ali u isto vrijeme žele da zadrže vlast na bilo koji način“.

Predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin poručio je danas da su za smrt opozicionog političara Alekseja Navaljnog odgovorni Vašington i Brisel.

- Uzrok će utvrditi forenzičari i istraga, ali kada, bez čekanja na rezultate istrage, optužbe i izjave političara i šefova neprijateljskih država zvuče kao kopije, prvo se mora odgovoriti na pitanje: Kome danas koristi smrt Navaljnog - napisao je Volodin na Telegramu.

- Odgovara onima koji su uveli više od 19.000 sankcija Rusiji, sa ciljem da rasparčaju njenu ekonomiju i onima koji gube rat u Ukrajini“, naveo je Volodin.

Zaharova: Zapad već donio zaključke o smrti Navaljnog

Pored toga, naveo je da su odgovorni i „oni koji nemaju podršku sopstvenog stanovništva i nemaju šanse da pobijede na izborima, ali u isto vrijeme žele da zadrže vlast na bilo koji način“.
-Oni koji su željni da prigrabe zlatne i devizne resurse naše zemlje i oni koji žele da unište Rusiju- napisao je Volodin.

Dodao je da su „njihova imena poznata“.

-Za smrt Navaljnog su odgovorni svi oni, od generalnog sekretara NATO-a i rukovodstva SAD do Šolca, Sunaka i Zelenskog- tvrdi ruski zvaničnik.

Kako je naveo, „upravo su oni donijeli ogroman broj neuspješnih odluka i imaju koristi od smrti Navaljnog“.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da se Navaljni osjećao loše posle šetnje i izgubio svijest, nakon čega je neuspješno reanimiran, a uzork smrti se utvrđuje.
Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Ruska zatvorska služba: Navaljni preminuo u zatvoru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:35