/ - PHOTO BY JOSé CASADO ON UNSPLASH
18/04/2023 u 22:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zamrznuta ruska imovina će biti vraćena kada Moskva plati reparacije

Ruska imovina koju su zamrzle zemlje G7 će ostati u tom stanju sve dok se ne završi rat u Ukrajini i dok Rusija ne plati reparacije, navedeno je u saopštenju G7

Predstavnici zemalja G7 su na sastanku u Japanu iznijeli uslove za vraćenje zamrznute ruske imovine, a to su kraj rata u Ukrajini i isplata ratne štete od strane Moskve.

Ruska imovina koju su zamrzle zemlje G7 će ostati u tom stanju sve dok se ne završi rat u Ukrajini i dok Rusija ne plati reparacije, navedeno je u saopštenju G7.

"Bilo kakvo rješenje sukoba u Ukrajini mora da garantuje da će Rusija platiti štetu koju je načinila", piše u saopštenju ministara spoljnih poslova zemalja G7, prenosi rtcg portal.

Ministri G7 su takođe najavili da će pojačati ekonomske sankcije Rusiji i kazniti "treće strane" koje pokušaju da "izbjegnu i podriju" kaznene mjere.

SAD i njihovi saveznici su zamrzli oko 300 milijardi ruskih deviznih rezervi, kao i imetak osoba za koje se smatra da su oligarsi bliski ruskim vlastima, podsjeća RT.

Kijev i Vašington žele da zamrznuta ruska imovina bude uložena u poslijeratnu obnovu Ukrajine, ali mnoge zapadne države su rekle da bi zapljenom novca prekršile sopstvene zakone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 12:58