/ - FOTO CRIMESITE
04/03/2022 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аруба: Ухапшен осумњичени због тона кокаина увезених у Европу

Проглашен је кривим за вођење међународне криминалне организације која се бавила трговином кокаином

Тражени трговац дрогом Пиет В. ухапшен је у сриједу на пасошкој контроли у Аруби. Он ће бити изручен Холандији, због раније осуђиваности. В. је у марту 2014. осуђен на седам година затвора. Проглашен је кривим за вођење међународне криминалне организације која се бавила трговином кокаином. Државно тужилаштво је тражило девет година затвора, пише crimsite.

Због тога је ухапшен у априлу 2012. године у Барселони. Међутим, В. је успио да побјегне. Од тада углавном је живио у Суринаму. В. има холандско држављанство. Прошле године је поднио захтјев за суринамско држављанство, али га није добио.

В. се, између осталог, сматрао главним превозником у којем су тоне кокаина увезене у Европу, укључујући и преко луке Антверпен. На примјер, он је наведен као један од пошиљаоца серије од 4.200 килограма кокаина која је пресретнута у априлу 2020. у луци Антверпен.

Потрагу за Pitom Zigfridom V. извршила је јединица холандске националне полиције, преко официра за везу, известио је јутрос Хет Парол. Према писању страних медија, 2019. године у криминалном окружењу кренула је прича да су убијена два амстердамска криминалца, ликвидирана у септембру те године, јер су заједно са другима украли пошиљку од 400 килограма кокаина од V. Genna' Feller, који је убијен, и бивши професионални фудбалер Kelvin Mainard. В. је тражио освету.

Његов адвокат је то тада назвао "потпуном глупошћу".

Државно тужилаштво је сада потврдило хапшење. Оно у поруци наводи да је одбјегли вођа међународне нарко-банде ухапшен у Аруби у сриједу. 

Пиет В. је од стране правосуђа виђен као „неоспорни вођа“ нарко организације која се годинама бавила трговином кокаином. Ова организација се сматрала мултинационалном која је дјеловала широм свијета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:22